Hvordan er det å jobbe hos deg?

En stillingspodcast lar lytteren få bli bedre kjent med deg, ditt selskap, deres kultur og behov. Det er ekte, ærlig og personlig.
Se VIDEO

Om stillingspodcast

STILLINGSPODCAST

Go Good - daglig leder/medgründer

GoGood ble startet for å for å løse en av verdens største utfordringer; å bekjempe overforbruk. Ambisjonen er klar – vi skal utkonkurrere forbruksøkonomien innen 2030. De ser etter en daglig leder/medgründer som vil være med og løse noen av de største og viktigste problemene verden står ovenfor i dag.
STILLINGSPODCAST

Happii - Researcher

Stillingspodcasten for deg som vil vite mer om hvordan vi jobber i Happii og hva vi kan tilby deg i stillingen som researcher hos oss!
STILLINGSPODCAST

Gyldendal Rettsdata - Senior Utviklere

Siden 1995 har Rettsdata vært her, hele veien fra Floppy-disk til Azure, alltid med samme mål. De skal gjøre jussen mer tilgjengelig, slik at alle landets jurister kan gjøre en bedre jobb og bidra til et tryggere og mer rettferdig Norge. I denne podcasten har vi snakket med Head of Technology, Kenneth Avner, om hvordan de nå bygger et nytt utviklingsteam og en ny rigg.
STILLINGSPODCAST

Goodtech Security Engineers

Til Goodtech sin avdeling for Digital Solutions ser de etter dyktige sikkerhetsingeniører som vil jobbe med en mengde prosjekter inn mot industrisektoren. I denne podcasten blir du bedre kjent med Tech Lead Security, Thomas Bordvik, og får nærmere innsikt i hva de gjør og hvordan det er å jobbe der.
STILLINGSPODCAST

Goodtech - hvem er de?

Goodtech er et norsk selskap som spesialiserer seg innen digitalisering, robotisering og automatisering. I denne podcasten forteller Regionsdirektør, Håkon Langdal, og Tech Lead Security, Thomas Bordvik, om hvem de er, hva de jobber med og hvordan det egentlig er å jobbe i Goodtech.

Slik gjør vi det

Det holder ikke bare å få oppmerksomhet - du må gi noe av verdi for å holde på den.

Kravprofil

Vi definerer hvilke typer kvalifikasjoner, erfaringer og egenskaper dere ser etter. Slik blir vi bedre kjent med selskapet og behovet deres, og avklarer spørsmål som potensielle kandidater ønsker å få svar på i podcasten.

Produksjon

Vi intervjuer rekrutterende leder om selskapets ledelse, kultur, visjoner og aktuell stilling. Innspillingen foregår remote (vi sender utstyr dit du befinner deg), på våre kontorer eller hos dere.

Klipp

Våre erfarne lydteknikere justerer lydbildet for å sørge for at lyden er crisp og at budskapet ditt kommer frem slik du ønsker.

Distribusjon

Din stillingspodcast kan distribueres i forbindelse med en stillingsannonse, direkte til relevante kandidater gjennom søk eller som en del av en kampanje i sosiale medier.

Derfor bør du komme i gang nå

Målrettet distribusjon øker sjansen for å komme i dialog med de du ønsker å nå.
Kandidater til 1.intervju har allerede avgjort at både rolle og selskap er relevant for dem.
Du bruker mindre tid på innsalg, og mer tid på kandidatens erfaringer, personlighet og match med arbeidsgiver.
Øker synligheten av deg som en attraktiv arbeidsgiver.
Potensielle kandidater blir bedre kjent med dere og hva dere står for når budskapet kommer direkte fra selskapet.
Jo mer potensielle kandidater vet om ditt selskap, jo større sjanse er det for at dere er top of mind når de er åpne for å skifte jobb.

Lytt til våre podcaster

I våre podcaster presenterer vi spesifikke stillinger eller selskaper vi jobber for.
Ettersom vi er fagnerder vil du selvfølgelig også finne podcaster om rekruttering og teknologi.

Finn ut mer

Når vi lærer noe nytt, deler vi det gjennom artikler, podcaster og videoer.

Vil du motta historier fra Happii?
Tusen takk! Vi gleder oss til å dele med deg.
Oisann! Her har det skjedd en feil, prøv gjerne igjen.
Kopibeskyttet 2020 Happii AS Org.nr: 926909010